Inschrijving cursus

Cursussen

Hengelo (voorjaar 2019)

Vanaf 18 maart tot eind juni is er weer een popcursus in thuisland Twente. In Hengelo deze keer, want ook daar zijn veel Popliefhebbers te vinden. De plek waar het allemaal gaat plaatsvinden is Café De Cactus, het zelfbenoemde kleinste podium van Twente. Gelukkig is het groot genoeg voor 30 cursisten. Ook hier gaat het om twaalf avonden met steeds twee lessen van een uur met daartussen een pauze. De lessen beginnen om 20:00 uur en eindigen ergens tussen 22:15 en 23:00 uur.

Een ticket kopen kan hier.

even

 

Den Haag (winter 2019)

Deze cursus is uitverkocht!

Van 22 januari tot en met april 2019 gaat de popcursus voor het eerst naar het westen van het land. En welke stad is daar nou geschikter voor dan Den Haag. De stad speelde een belangrijke rol in de Nederlandse pophistorie, dus we zijn erg blij dat we werden uitgenodigd door het poppodium van de stad. De cursus vindt in de winter plaats in het café van Het Paard Van Troje. Het gaat om twaalf avonden met steeds twee lessen van een uur met daartussen een pauze. De lessen beginnen om 20:00 uur en eindigen ergens tussen 22:15 en 23:00 uur.

Deze cursus wordt georganiseerd door Poppodium Paard.

paard cafe

 

Deventer (najaar 2018)

Van 25 september tot en met 11 december 2018 vindt de derde cursus Popgeschiedenis plaats, ditmaal in het café van poppodium Burgerweeshuis in Deventer. Het gaat om twaalf avonden met steeds twee lessen van een uur met daartussen een pauze. De lessen beginnen om 20:00 uur en eindigen ergens tussen 22:15 en 23:00 uur.

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met poppodium Burgerweeshuis en onbegrensd productiehuis De Nieuwe Oost.

gallery_the-dawn-brothers-burgerweeshuis-27
Burgerweeshuis logodno_logo_titel_blauw_groen_structuur_2500px-500x429Enschede (voorjaar 2018)

Van 23 januari tot 17 april 2018 vond de tweede uitverkochte cursus Popgeschiedenis plaats in Enschede. Dit zou oorspronkelijk plaatsvinden in het café van poppodium Atak. Door de financiële problemen van het podium destijds werd uitgeweken naar een andere plek. De cursus vond vervolgends een warm welkom bij CP Eetcafé waar de dertig cursisten werden verrijkt met kennis en plezier!

even3

Afbeeldingsresultaat voor atak logomuziekbankartez-logo.pngEetcafe-CP-Button-300x300Nijmegen (najaar 2017)

Na een succesvolle proefcursus in Arris’ eigen woning, werd in het najaar van 2017 de eerste (uitverkochte) editie van de cursus popmuziekgeschiedenis in Nijmegen gegeven. Dit gebeurde in het knusse koffie- en muziekcafé The Fuzz. De cursus werd enthousiast ontvangen, dus het idee om de cursus ook elders te geven, was snel geboren.

Fuzzzy
the fuzzEnschede (najaar 2016)

In het najaar van 2016 organiseerde Arris zijn eerste cursus Popgeschiedenis buiten het ArtEZ Conservatorium voor een select gezelschap dat voornamelijk bestond uit vrienden. De bedoeling was om te testen hoe de cursus zou vallen onder niet-studenten. De locatie was in de bibliotheek van zijn eigen huis, midden tussen de platen en boeken.

artez-cons-enschede

Voor meer informatie over de inhoud van de cursus, mail of bel naar arris@popmuziekgeschiedenis.nl of 06-19204606.